...η e-πέμπτη αταξία ακολουθεί τον Πορκιουπίνο στον Ασημένιο Δρόμο του Δάσους ως το ουράνιο τόξο...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Με τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Δαφνί

Αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει ο μεγάλος Δανός παραμυθάς με τη Μονή Δαφνίου, είναι καιρός να μάθετε πως το 1841 ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που ήταν και μεγάλος περιηγητής του καιρού του, ταξίδεψε στη μεταπολεμική Ελλάδα και επισκέφτηκε τη Μονή Δαφνίου!
Έτσι επειδή πλησιάζει η 4η Απριλίου (μέρα γενεθλίων του Άντερσεν και Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) αποφασίσαμε η επόμενη διαδρομή μας να είναι το μνημείο- στολίδι της πόλης μας, η Μονή Δαφνίου, που αποτελεί και μνημείο της Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.
Παίδες, θα αναλάβετε να μας ξεναγήσετε εσείς στη Μονή Δαφνίου. Αρχικά θα συλλέξετε πληροφορίες θα τις οργανώσετε με τη βοήθεια ενός εννοιολογικού χάρτη και στη συνέχεια η κάθε ομάδα θα ενημερώσει τους συμμαθητές της για το τι πρόκειται να δούμε στο χώρο. Στη συνέχεια όλοι θα επισκεφτούμε αρχικά τον περίβολο της μονής Δαφνίου και καθισμένοι πάνω στο ίδιο πέτρινο πηγάδι που ξεδίψασε κι ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα ακούσουμε την ταξιδιωτική του περιγραφή. Θα Αναζητήσουμε τα χνάρια του στο χώρο και στο χρόνο, θα καταγράψουμε τι άλλαξε και τι μένει ίδιο, θα φωτογραφίσουμε το χώρο και στη συνέχεια θα μπούμε στο ναό να θαυμάσουμε τα περίφημα ψηφιδωτά. Κάθε ομάδα θα μας παρουσιάσει ένα από αυτά.
Γυρίζοντας στο σχολείο θα χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις και το φωτογραφικό υλικό και θα κατασκευάσουμε μια πολυμεσική παρουσίαση. ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

η ώρα στα δάση όλου του κόσμου