...η e-πέμπτη αταξία ακολουθεί τον Πορκιουπίνο στον Ασημένιο Δρόμο του Δάσους ως το ουράνιο τόξο...

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο Γαία

Σήμερα επισκεφτήκαμε το κέντρο Γαία. Τα απίθανα πεπτάκια και η e-πέμπτη αταξία (πάντα πακέτο...) κάναμε τη δεύτερη (εκπαιδευτική πάντα) εκδρομή της χρονιάς! Η μέρα ήταν σκοτεινή... αν και ζεστή. Γι΄αυτό ήμασταν το πρωί μάλλον λίγο ανήσυχοι. Τσακωθήκαμε κλασσικά για τις γραμμές, για το ποιος θα κάτσει με ποιον στο πούλμαν κλπ... Στη διαδρομή λόγω της κίνησης μας έπιασε μια μικρή γκρίνια "κυρία πότε θα φτάσουμε;" "κυρία πείνασα!" "κυρία πείτε κάτι στον τάδε... με πειράζει".
Ευτυχώς μόλις φτάσαμε στο κέντρο "Γαία" βγήκε ο ήλιος, άλλαξε και η διάθεσή μας και η υπόλοιπη μέρα συνεχίστηκε πιο ευχάριστα. Πρώτα περάσαμε στην ειδική αίθουσα φαγητού για να φάμε, γιατί η ώρα είχε πάει έντεκα παρά τέταρτο και οι περισσότεροι από εμάς είχαμε πεινάσει. Αλλά δεν το ευχαριστηθήκαμε και τόσο... Δηλαδή όσοι από εμάς είχαμε λιχουδιές και όχι υγιεινό κολατσιό... τ΄ακούσαμε για τα καλά.... Ε! σειρά της κυρίας ήταν εξάλλου να γκρινιάξει... Ευτυχώς που κάποια κορίτσια έσωσαν την κατάσταση με κάτι μανταρίνια και μπανάνες...  Και το πρόγραμμα άρχισε!
Εντυπωσιαστήκαμε από το βίντεο στη Θόλο που μας πληροφορούσε για τη δημιουργία της Γης, αλλά περισσότερο μας γοήτευσαν οι τρισδιάστατες εικόνες με τις ομορφιές του πλανήτη μας. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες (εδώ με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς τσακωμούς) και ασχοληθήκαμε με μία από τις τρεις θεματικές ενότητες η κάθε ομάδα: 1) το νερό, 2) οι μεταφορές και 3) οι φυσικοί πόροι. Η κάθε ομάδα είχε τη δική της εκπαιδεύτρια που θα τους βοηθούσε να συμπληρώσουν τα φύλλα εργασίας.
Οι δραστηριότητες ήταν ενδιαφέρουσες και οι εκπαιδεύτριες των προγραμμάτων αρκετά υπομονετικές και ευγενικές μαζί μας. Μόλις τέλειωσε το πρόγραμμα, ακολούθησε καταναλωτική μανία (παρόλη την ενημέρωση που μας έκαναν οι δασκάλες), στο μαγαζάκι που πουλάει διάφορα δώρα μέσα στο χώρο του Κέντρου. Εντάξει η αλήθεια είναι πως δεν το παρακάναμε, προσέχαμε και συζητούσαμε με τις κυρίες μας τι θα αγοράσουμε.
Γενικά η επίσκεψή μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και άρεσε σε όλους μας. Όμως θα έπρεπε οι υπεύθυνοι του προγράμματος  φέτος να μειώσουν λίγο  την τιμή της εισόδου για κάθε παιδί. Τέσσερα ευρώ το άτομο είναι πολλά για μια ώρα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά την εποχή της οικονομικής κρίσης που ζούμε... Και ειδικά για μας τα σχολεία που ερχόμαστε από μακρινές περιοχές κι έχουμε αρκετά έξοδα μετακίνησης ...
'Ομως ας μη γκρινιάζουμε άλλο κι ας απολαύσουμε το χρονικό της επίσκεψής μας στο "Γαία"
Επίσκεψη στο κέντρο Γαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

η ώρα στα δάση όλου του κόσμου