...η e-πέμπτη αταξία ακολουθεί τον Πορκιουπίνο στον Ασημένιο Δρόμο του Δάσους ως το ουράνιο τόξο...

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

χίλιοι γερανοί για τη Γάζα!


Θυμάστε τη μικρή Sadako Sasaki από την Ιαπωνία; Το δωδεκάχρονο κορίτσι που ήταν ένα από τα χιλιάδες θύματα της ατομικής βόμβας που δέκα χρόνια αργότερα,  δίπλωσε χίλιους γερανούς με τη μέθοδο origami προκειμένου να θεραπευτεί  από τη λευχαιμία που της προκάλεσε η βόμβα; Γιατί υπάρχει ένας γιαπωνέζικος πανάρχαιος μύθος που λέει πως για να πραγματοποιηθεί μια επιθυμία σου θα πρέπει να χαρτοδιπλώσεις 1000 (!) γερανούς! Έτσι η Sadako έγινε σύμβολο των θυμάτων οποιασδήποτε βόμβας και οι χίλιοι γερανοί, παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης!

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του Διεθνούς Προγράμματος "Μονόλογοι από τη Γάζα" είχε την ιδέα μιας συμβολικής δράσης αλληλεγγύης στα παιδιά της Γάζας και μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε. Πώς; Πολύ απλά, ευχάριστα και διασκεδαστικά! Απλώς κατασκευάζοντας τους δικούς μας χάρτινους γερανούς και στέλνοντάς τους στο σχολειό τους ως τις 29 Νοεμβρίου 2010, όπου θα γίνουν κάποια εικαστικά δρώμενα. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία. Την ίδια μέρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το παλαιστινιακό ζήτημα στη Νέα Υόρκη θα παρουσιαστούν σε διάφορες γλώσσες οι Μονόλογοι των παιδιών από τη Γάζα (κείμενα που έγραψαν τα παιδιά για τον πόλεμο που βίωσαν) 
Ας φτιάξουμε λοιπόν κι εμείς μερικούς από τους χίλιους γερανούς, ας γράψουμε στα φτερά τους μηνυματάκια αγάπης και ειρήνης για τα παιδιά της Γάζας, αλλά και για τα παιδιά όλου του κόσμου κι ας τα στείλουμε στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Πανταζοπούλου 12Α, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη 561 21, (1000 ΓΕΡΑΝΟΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

η ώρα στα δάση όλου του κόσμου